Activiteiten ter plaatse en in de omgeving

Voor de actieve buitenmensen is dit écht wel een klein paradijsje, bergwandelaars kunnen we talloze goede tips, uitleg en wandelingen geven! Maar er is veel meer te doen; zoals mountainbiken, wielerfiets-toeren, die van hieruit kunnen starten. Voor rotsklimmen, via ferrata, canyonning en kayak-activiteiten zijn er diverse locaties, materiaal-verhuur. En laatst, maar zeker niet minst belangrijk: gewoon ontspannen met een boekje in het zonneke, of in de rivier spelen, wat rondhangen,lekker nietsdoen in de gezonde berglucht.... kan je hier als de beste!!!!


Meer informatie, contact:
Electrische mountainbikes: www.drome-e-bike.com
Bomenparcours / rotsklimmen / canyonning / via ferrata: http://www.acroparc.com
Kayak-kanovaren: http://www.canoe-drome.com

De vallei & de streek

Voor grootse cultuur zit je in deze streek niet goed, maar wie oog heeft voor de kleine charmes en authenticiteit / geschiedenis van de streek, zijn er mooie dingen te ontdekken!
Zeer oude pittoreske dorpjes, zoals St.Etienne-en-Quint, Ponet of Saillans, middeleeuwse stadjes als Die en Chatillon, romaanse kerkjes zoals in St.Andéol, smalle steegjes, dorpspleintjes mét fonteintjes en bloemen....zalig om in rond te struinen!
Wie van marktjes houdt, kan elke woensdag & zaterdagochtend in Die terecht, de andere locaties en dagen hangen we uit in het sanitair gebouwtje.

Diverse artiesten /handwerkers-ateliers zijn een bezoekje waard en in Die zijn hun producten te zien en te koop, in verschillende winkeltjes o.a. L'Entre- pôt, alsook op de avondmarktjes "les vendredis de Die" in juli en augustus, doorheen het stadje dan ook geanimeerd door muziekgroepjes...
Vermits Leni zelf het Moulin-eetservice maakte, heeft ze enkele pottenbakkers / ceramisten aan te raden!
Wie van lekker eten en lokale bio produkten houdt, kunnen we een toer "de Ferme en Ferme" tonen, het begint al in onze vallei bij de buren, David & Lien "Madame Vache" die bio-yoghurt / kazen maken, Jochen & Oda, waar je bio-geitenkaasjes kan kopen.
Nathalie & Flo , de kruidenvrouwen, die een wijd gamma aan kruiden-essentiele olieën en -maceraten bieden en Veronica, die van eigengekweekte groenten en wildgeplukte kruiden, originele pistous en chutneys maakt.....om dan af te sluiten bij Thomas, de Bio-Clairette-boer in Ste.Croix!